Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akullishte
akullishtë:

akullísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. akullnajë. 2. hell akulli; akullaç.

Sinonime / Të përafërta:
akullnajë
akullaç
Të ngjashme:
kullishte:

kullísht/e,-ja f. sh. -e(t) napë për të kulluar gjizën a djathin.

hamullishtë:

hamullísht/ë,-a f. sh. -a(t) hamullore.

kallishtë:

kallísht/ë,-a f. sh. -a(t) kalli misri; kaçamol.

ullishtë:

ullísht/ë,-a f. sh. -a(t) [ullísht/e,-ja f. sh. -e(t)] tokë e mbjellë me ullinj.