Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akullirë
akullirë:

akullír/ë,-a f. sh. -a(t) akullimë.

Të ngjashme:
akullimë:

akullím/ë,-a f. sh. -a(t) të ftohtë i madh, acar.

akullsirë:

akullsír/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vend me ngrica; akullishtë. 2. akullsi.

akullore:

akullór,-e, -ja f. sh. -e(t) ëmbëlsirë e ngrirë, me qumësht, lëng frutash etj.: ha akullore.

akullor:

akullór,-e mb. i akullt: shtresa akullore.

akullim:

akullím,-i m. veprimi sipas foljeve.