Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akullaç
akullaç:

akulláç,-i m. sh. -ë(t) rrasë akulli.

Të ngjashme:
akulloj:

akull/ój kal., -óva, -úar 1. e ngrij; e ftoh shumë: ma akulloi trupin; / jokal. v. III ngrin: akulluan pellgjet. 2. kryes. v. III fig. e bëj t’i ngrijë zemra: më akulloi krejt. 3. e pastroj shumë mirë: e akulloi shtëpinë.

akullor:

akullór,-e mb. i akullt: shtresa akullore.

akullsi:

akullsí,-a f., edhe fig., libr. të qenët shumë i ftohtë, ftohtësi e madhe.

akullim:

akullím,-i m. veprimi sipas foljeve.

akulluar:

akullúar (i, e) mb., edhe fig., i ngrirë, i akullt; shumë i ftohtë: me gishta të akulluar; me zemër të akulluar.