Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës akuarium
akuarium:

akuariúm,-i m. sh. -e(t) enë qelqi a ndërtesë me xhama, ku mbahen kafshë e bimë uji.