Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aktoresk
aktoresk:

aktorésk,-e mb. libr. keq. që bëhet jo natyrshëm, i shtirur; që bëhet si prej një aktori të keq: gjeste aktoreske; shfaqje aktoreske.

Të ngjashme:
amatoresk:

amatorésk,-e mb. libr. keq. që nuk është në cilësinë e duhur (si prej amatori): shfaqje amatoreske.

aktore:

aktór,-e, -ja f. sh. -e(t).

autorësi:

autorësí,-a f. të qenët autor i një vepre: njohja e autorësisë.