Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aktlindje
aktlindje:

aktlíndj/e,-a f. sh. -e(t) zyrt. dokument a akt i lindjes së dikujt.

Të ngjashme:
vitlindje:

vitlíndj/e,-a f. sh. -e(t) viti i lindjes së dikujt; datëlindje: është i vitlindjes… ka lindur në vitin…