Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aktivizoj
aktivizoj:

aktiviz/ój kal., -óva, -úar e vë në veprim, e bëj aktiv; e përfshij në një punë a i ngarkoj një detyrë: e aktivizoi në ndeshje.

Të ngjashme:
aktivizim:

aktivizím,-i m. veprimi sipas foljeve: aktivizimi i fondeve (fin.).