Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aktivist
aktivist:

aktivíst,-i m. sh. -ë(t) anëtar i një aktivi; veprimtar.

Sinonime / Të përafërta:
veprimtar
Të ngjashme:
aktivisht:

aktivísht ndajf. në mënyrë aktive, gjallërisht.

aktiviste:

aktivíst,-e, -ja f. sh. -e(t).

aktivitet:

aktivitét,-i m. sh. -e(t) libr. veprimtari: aktivitet artistik.

arkivist:

arkivíst,-i m. sh. -ë(t) zyrt. ai që arkivon akte, dokumente etj.

arrivist:

arrivíst,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., libr. ai që karakterizohet nga arrivizmi.