Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës aksidentalisht
aksidentalisht:

aksidentalísht ndajf. libr. si pasojë e një aksidenti: u plagos aksidentalisht; / fig. rastësisht ose papritur: e gjetën aksidentalisht.