Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aksham
aksham:

akshám,-i m. sh. -e(t) vjet. mbrëmje.

Sinonime / Të përafërta:
mbrëmje
Të ngjashme:
anshëm:

ánsh/ëm (i), -me (e) mb. 1. anësor. 2. fig. që mban anë: qëndrim i anshëm.

kashai:

kashaí,-a f. sh. -(të) përdorëse e metaltë si furçë, për të krehur kafshë dhe për të pastruar lëkurën e tyre.

afshim:

afshím,-i m. veprimi sipas foljeve.

amshim:

amshím,-i m. 1. përjetësim. 2. të qenët jashtë kohës dhe i pavarur prej saj; përjetësi.

aksh:

aksh,-i m. sh. -e(t) bot. trikë.