Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aksh
aksh:

aksh,-i m. sh. -e(t) bot. trikë.

aksh:

aksh pacak. dikush; akëcili, filan: aksh njeri; në aksh qytet.

Sinonime / Të përafërta:
trikë
dikush
akëcili
filan
Të ngjashme:
afsh:

afsh,-i m. sh. -e(t) 1. valë ajri, e ngrohtë a e ftohtë, që vjen nga diçka: afshi i zjarrit; afshi i tokës; afshi i borës. 2. kundërmim i fortë, që vjen nga diçka, duhmë: afshi i hudhrës (i rakisë). 3. fig. vrull shpirtëror, zjarr i brendshëm; dëshirë e fortë: afsh djaloshar; me afsh.n e zemrës; / gjendje e ndezur (zakonisht për kafshët në kohën e ndërzimit); gjendja e tokës kur është e përshtatshme të mbillet: ka ardhur në afsh.

adash:

adásh,-i m. sh. -ë(t) emnak.

afshi:

afshí,-a f. afsh.

ajth:

ajth,-i m. 1. zemra e kokrrës së grurit, të misrit etj.; maja. 2. fig. thelbi, zemra ; burimi i një pune: ia gjeti ajthin.