Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akordoj
akordoj:

akord/ój kal., -óva, -úar 1. muz. harmonizoj zërat ose veglat muzikore, vë në akord; kund. çakordoj: akordoj pianon. 2. libr. përshtat, pajtoj, përputh: akorduan pikëpamjet. 3. i jap dikujt një të drejtë a një mbështetje sipas meritave: i akordoj një bursë (një të drejtë studimi, një dekoratë).

Sinonime / Të përafërta:
përshtat
përputh
Antonime:
çakordoj
Të ngjashme:
çakordoj:

çakord/ój kal., -óva, -úar muz. i prish akordin një vegle muzikore; kund. akordoj.

abortoj:

abort/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar mjek. dështoj. / pës. abortóhet v. III.

ankoroj:

ankor/ój kal., -óva, -úar det. e ndaloj anijen diku duke hedhur spirancën në ujë; / jokal. ankorohem.

akordim:

akordím,-i m. veprimi sipas foljeve.

aktroj:

aktr/ój jokal., -óva, -úar teatr. luaj në teatër.