Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akinxhi
akinxhi:

akinxhí,-u m. sh. -nj(të) hist. kalorës i trupave sulmuese e ndëshkuese osmane.

Të ngjashme:
rakixhi:

rakixhí,-u m. sh. -nj(të) përçm. pijanec.

arixhi:

arixhí,-u m. sh. -nj(të) cigan endacak; rom.

inxhi:

inxhí,-a f. sh. -(të) margaritar, perlë; rruaza të shkëlqyeshme për zbukurim: ndrit si inxhi; i ka dhëmbët si inxhi.