Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akeqysh
akëqysh:

akëqýsh pacak. në një mënyrë të papërcaktuar, në një farë mënyre: akëqysh do t’ia dalim.

Të ngjashme:
akëkush:

akëkúsh pacak. akëcili (për njerëz), akësekush.

këlysh:

këlýsh,-i m. sh. -ë(t) 1. pjellë e gjitarëve mishngrënës (e maces, e qenit etj.): këlysh ujku; bëri (polli) dy këlyshë. 2. fig. keq. fëmijë që lind nga prindër të pandershëm: këlysh kurve (shar.); / shërbëtor a servil i dikujt. 3. filiz i ri që lëshon një bimë afër rrënjës; kokërr misri që del si çatall në kalli. 4. gjymtyrë e parë e disa emërtimeve të pathjeshta nga fusha e zoologjisë: këlysh dheu (euf.) dosëz.