Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akeku
akëku:

akëkú ndajf. diku.

Sinonime / Të përafërta:
diku
Të ngjashme:
afekt:

afékt,-i m. sh. -e(t) libr. gjendje shpirtërore e shqetësuar nga një ndjenjë e fortë zemërimi, frike, dashurie etj.

akëseku:

akësekú ndajf. diku.

aneks:

anéks,-i m. sh. -e(t) shtojcë: kuzhinë me aneks.

xheku:

xhekú ndaj f. bised. çoku: xheku e kam parë.

çeku:

çekú ndajf. 1. diku. 2. ndonjëherë: çeku gjen.