Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës akaparues
akaparues:

akaparúes,-i m. sh. -(it) ai që akaparon diçka: akaparuesit e drithit.

Të ngjashme:
akaparuar:

akaparúar (i, e) mb. që është akaparuar: është e akaparuar.