Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akaparoj
akaparoj:

akapar/ój kal., -óva, -úar 1. porosit a shtie në dorë një mall, duke dhënë kapar 2. fig. e bëj timen diçka që më parë, e zë që më parë. / pës. akaparóhet v. III.

Të ngjashme:
akaparim:

akaparím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

kaparos:

kaparós kal., -a, -ur bised. i jap dikujt kapar; / edhe fig., akaparoj. / pës. kaparóset v. III.