Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës akëkush
akëkush:

akëkúsh pacak. akëcili (për njerëz), akësekush.

Sinonime / Të përafërta:
akësekush
Të ngjashme:
pakkush:

pakkúsh pacak. ndonjë njeri i rrallë, jo çdo njeri: pakkush e ka lexuar.

askush:

askúsh pacak. asnjë njeri: mos ia thuaj askujt.

askush:

askúsh-i m. bised. njeri pa asnjë vlerë; një hiç.

akëqysh:

akëqýsh pacak. në një mënyrë të papërcaktuar, në një farë mënyre: akëqysh do t’ia dalim.

akësekush:

akësekúsh pacak. akëkush.