Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ajketore
ajkëtore:

ajkëtór/e,-ja f. sh. -e(t) vegël e posaçme për të mbledhur ajkën e qumështit; / kadishtë ku mbahet ajka.

ajkëtor:

ajkëtór,-i m. sh. -ë(t) gjell. gatesë me miell, me ajkë qumështi e me gjalpë, e pjekur në tepsi.

Të ngjashme:
pjektore:

pjektór/e,-ja f. sh. -e(t) tregtore e vogël ku përgatiten e shiten gatesa me mish të pjekur, rostiçeri.

vjetore:

vjetór,-e, -ja f. sh. -e(t) vjet. regjistër i përvitshëm; vjetar: vjetorja “Shkodra”.

aktore:

aktór,-e, -ja f. sh. -e(t).

ajkëtyrë:

ajkëtýr/ë,-a f. sh. -a(t) ajkësinë.