Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ajketoj
ajkëtoj:

ajkët/ój kal., -óva, -úar 1. e trashë (një lëng). 2. jokal. v. III lëshon djersë e lyrë (leshi, floku etj.); vishet me një cipë si ajkë.

Të ngjashme:
anketoj:

anket/ój kal., -óva, -úar bëj një anketë. / pës. anketóhem.

ajgëtoj:

ajgët/ój kal., -óva, -úar 1. shikoj. 2. përgjoj. / pës. ajgëtóhet v. III.

ajkëtor:

ajkëtór,-i m. sh. -ë(t) gjell. gatesë me miell, me ajkë qumështi e me gjalpë, e pjekur në tepsi.

arkëtoj:

arkët/ój kal., -óva, -úar fin. derdh të holla në arkë; depozitoj. / pës. arkëtóhet v. III.

lajkatoj:

lajkat/ój kal., -óva, -úar 1. keq. i bëj lajka, e marr me lajka. 2. përkëdhel, ledhatoj; e marr me të mirë: e lajkatonte shumë (vajzën).