Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ajkëtore
ajkëtore:

ajkëtór/e,-ja f. sh. -e(t) vegël e posaçme për të mbledhur ajkën e qumështit; / kadishtë ku mbahet ajka.

ajkëtor:

ajkëtór,-i m. sh. -ë(t) gjell. gatesë me miell, me ajkë qumështi e me gjalpë, e pjekur në tepsi.

Të ngjashme:
ajkëtyrë:

ajkëtýr/ë,-a f. sh. -a(t) ajkësinë.

aktore:

aktór,-e, -ja f. sh. -e(t).

armëtore:

armëtór/e,-ja f. sh. -e(t) usht. vend i posaçëm ku mbahen armët e municionet.

bukëtore:

bukëtór/e,-ja f. sh. -e(t) furrë bukësh.