Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ajgetoj
ajgëtoj:

ajgët/ój kal., -óva, -úar 1. shikoj. 2. përgjoj. / pës. ajgëtóhet v. III.

Sinonime / Të përafërta:
shikoj
përgjoj
Të ngjashme:
ajkëtoj:

ajkët/ój kal., -óva, -úar 1. e trashë (një lëng). 2. jokal. v. III lëshon djersë e lyrë (leshi, floku etj.); vishet me një cipë si ajkë.

argëtoj:

argët/ój kal., -óva, -úar e bëj dikë që të kënaqet e të dëfrehet me diçka të gëzueshme: e argëtoj me muzikë.

anketoj:

anket/ój kal., -óva, -úar bëj një anketë. / pës. anketóhem.

magjetoj:

magjet/ój kal., -óva, -úar gatuaj në magje; bëj punët e amvisës në shtëpi. / pës. magjetóhet v. III.

vjetoj:

vjet/ój jokal., -óva, -úar 1. kaloj vitin diku duke punuar etj.; motoj. 2. kal. e vonoj tepër një punë etj.