Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ajazmë
ajazmë:

ajázm/ë,-a f. fet. ujë i bekuar; ceremonia e ujit të bekuar.

Të ngjashme:
gjalmë:

gjálm/ë,-i m. sh. -a(t) fill i trashë prej leshi të dredhur ose rrip i hollë lëkure për të lidhur diçka; lidhëse: gjalmi i çorapit; gjalmat e opingës.

plazmë:

plázm/ë,-a f. biol. pjesa e lëngët e gjakut.

spazmë:

spázm/ë,-a f. sh. -a(t) mjek. tkurrje e pavullnetshme, e menjëhershme dhe e zgjatur e një muskuli ose e një organi, që shoqërohet me dhembje ose me çrregullime: spazmë nervore; spazmë e enëve të gjakut.

gjazë:

gjáz/ë,-a f. sh. -a(t) vend me drurë të dendur në një fushë, shkorret.

kazmë:

kázm/ë,-a f. sh. -a(t) vegël e metaltë me bisht druri, me një anë të gjerë e të mprehtë dhe me anën tjetër të hollë e me majë, që shërben për të gërmuar tokën etj.: kazma e lopata; / bised. goditje a punë që bëhet me këtë vegël: i dha një kazmë.