Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aids
aids:

áids,-i m. mjek. sida.

Sinonime / Të përafërta:
sida
Të ngjashme:
abdes:

abdés,-i m. fet. riti i larjes së duarve, të këmbëve e të fytyrës nga myslimanët para lutjeve: marr avdes.

abis:

abís,-i m. sh. -e(t) libr. humnerë.

acid:

acíd,-i m. sh. -e(t) kim. thartor: acid sulfurik.

ajdës:

ájdës,-i m. sh. -a(t) bot. dru i pyjeve malore, me lulesë të verdhë e me lëndë të fortë: tryezë ajdësi.

anas:

ánas,-i m. sh. -(it), edhe si mb., vendës, rrënjës; kund. ardhës: fiset anase.