Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ahishtore
ahishtore:

ahishtór/e,-ja f. sh. -e(t) ahishtë e vogël.

Të ngjashme:
farishtore:

farishtór/e,-ja f. sh. -e(t) farishtë.

ranishtore:

ranishtór/e,-ja f. sh. -e(t) ranishtë.

barishtore:

barishtór,-e, -(t) f. sh. bimët barishtore.

bishtore:

bishtór,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. lugë e madhe gjelle me bisht të gjatë; enë (tigan, xhezve etj.) me bisht të gjatë, bishtje, bishtak. 2. bishtarak are. 3. nënbishte.

gishtore:

gishtór,-e, -ja f. kryes. sh. -e(t) dorezë: vesh gishtoret.