Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës agullimë
agullimë:

agullím/ë,-a f. ag; mugëtira e mëngjesit.

Sinonime / Të përafërta:
ag
Të ngjashme:
agullim:

agullím,-i m. agim.

akullimë:

akullím/ë,-a f. sh. -a(t) të ftohtë i madh, acar.

angullimë:

angullím/ë,-a f. sh. -a(t) kuitja e qenit a e ujkut; ulërimë e përvajshme.

angullim:

angullím,-i m. sh. -a(t) 1. kuitje. 2. ulërimë.

akullim:

akullím,-i m. veprimi sipas foljeve.