Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aguliçe
aguliçe:

agulíç/e,-ja f. sh. -e(t) bot. barishte pranverore shumëvjeçare, me lule të verdha; lule pranvere.

Të ngjashme:
aguliçore:

aguliçóre,-t f. sh. bot. familje bimësh si aguliçja etj.

agullimë:

agullím/ë,-a f. ag; mugëtira e mëngjesit.