Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës agrumore
agrumore:

agrumór/e,-ja f. sh. -e(t) agrumishtë.

Të ngjashme:
gramore:

gramóre(-t) f. sh. bot. familje bimësh ku hyjnë grami, gruri, misri, elbi, thekra, tërshëra etj.

grunore:

grunór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. arë e mbjellë me grurë. 2. sh. bot. tërësia e bimëve, si gruri, thekra, elbi etj. 3. bot. dardhë që piqet në një kohë me grurin.

agrume:

agrúme(t) f. sh. bot. emërtim për pemë si portokallet, limonat, mandarinat etj.