Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës agroteknikë
agroteknikë:

agrotekník/ë,-a f. njohuritë shkencore dhe rregullat për rritjen e bimëve bujqësore.

agroteknik:

agrotekník,-e mb. që lidhet me agroteknikën, i agroteknikës.

Të ngjashme:
agromekanikë:

agromekaník/ë,-a f. dituria për makinat bujqësore; mekanika bujqësore.

piroteknikë:

pirotekník/ë,-a f. degë e teknikës që përgatit lëndë shpërthyese (fishekzjarrë etj.).