Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës agromekanike
agromekanikë:

agromekaník/ë,-a f. dituria për makinat bujqësore; mekanika bujqësore.

Të ngjashme:
agroteknikë:

agrotekník/ë,-a f. njohuritë shkencore dhe rregullat për rritjen e bimëve bujqësore.