Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës agromekanikë
agromekanikë:

agromekaník/ë,-a f. dituria për makinat bujqësore; mekanika bujqësore.

Të ngjashme:
agroteknikë:

agrotekník/ë,-a f. njohuritë shkencore dhe rregullat për rritjen e bimëve bujqësore.