Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës agregat
agregat:

agregát,-i m. sh. -e(t) tek. grup veglash në një makinë a sistem makinash të ndryshme, që bëjnë së bashku një punë: agregat bujqësor.

Të ngjashme:
argat:

argát,-i m. sh. -ë(t) punëtor me mëditje te një pronar tokash.