Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës agnushe
agnushe:

agnúsh/e,-ja f. sh. -e(t) bot. sanëz.

Sinonime / Të përafërta:
sanëz
Të ngjashme:
gajushë:

gajúsh/ë,-a f. sh. -a(t) shkorret i dendur (zakonisht në një vend moçalor).

kanushë:

kanúsh/ë,-a f. sh. -a(t) zool. lejlek.

minushë:

minúsh/ë,-a f. sh. -a(t) zool. miu femër.

qenushë:

qenúsh,-ë, -a f. sh. -a(t).

arushë:

arúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zool. femra e ariut. 2. fig. njeri shumë i zoti, i fortë e trim: arushë mali (përk.).