Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aglomerat
aglomerat:

aglomerát,-i m. sh. -e(t) spec. masë a shkëmb i përbërë prej kokrrizash ose prej copëzash minerali të ngjeshura.

Të ngjashme:
aglomeroj:

aglomer/ój kal., -óva, -úar spec. kokërrzoj.

aglomerim:

aglomerím,-i m. kokërrzim.

aglomeruar:

aglomerúar (i, e) mb. i kokërrzuar.