Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës agjitacion
agjitacion:

agjitación,-i m. veprimtari për të përhapur te njerëzit pikëpamjetë ndryshme, për t’i bindur e për t’i vënë në lëvizje: bëj agjitacion; / bised. përpjekje për t’i mbushur mendjen dikujt me fjalë.