Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës agjenturë
agjenturë:

agjentúr/ë,-a f. sh. -a(t) qendër e organizuar zbulimi a spiunazhi; përmb. tërësia e agjentëve të zbulimit.

Të ngjashme:
agjenturor:

agjenturór,-e mb. që lidhet me agjenturën, i agjenturës: rrjeti agjenturor.

aventurë:

aventúr/ë,-a f. sh. -a(t) ndodhi e rastit në jetën e dikujt, me të papritura e me rreziqe; / keq. veprim i pamenduar, pa llogaritur rrethanat, forcat, pasojat etj.: nisi një aventurë.