Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aftësoj
aftësoj:

aftës/ój kal., -óva, -úar e bëj të aftë a më të aftë.

Të ngjashme:
athtësoj:

athtës/ój kal., -óva, -úar athëtoj.

butësoj:

butës/ój kal., -óva, -úar zbut.

fajësoj:

fajës/ój kal., -óva, -úar e quaj fajtor; kund. shfajësoj.

futësoj:

futës/ój jokal. -óva, -úar bised. bëj vjedhje të vogla.

imtësoj:

imtës/ój kal., -óva, -úar 1. bluaj imët a hollë; thërrmoj në kokrriza a në pjesë të vogla; e çaj hollë diçka: imtësoj drithin; imtësoj dheun (gurët). 2. fig. e zbërthej në hollësitë më të vogla; e sqaroj me imtësi, e shkoqit mirë: e imtësoi punën (çështjen).