Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës afrues
afrues:

afrúes,-e mb. që afrohet nga triparet; që e afron me dikë a me diçka; kund. largues: tipare afruese.

Antonime:
largues
Të ngjashme:
ajrues:

ajrúes,-e mb. që ajros: oxhak ajrues.

ajrues:

ajrúes,-i m. sh. -(it) tek. ventilator.

acarues:

acarúes,-e mb. që të acaron: zhurmë acaruese.

aderues:

aderúes,-e mb., edhe si em., që aderon në një parti etj.

afresk:

afrésk,-u m. sh. -e(t) art. pikturë me bojëra uji mbi suva të njomë: afreske mesjetare.