Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës aforizëm
aforizëm:

aforíz/ëm,-mi m. sh. -ma(t) libr. thënie e shkurtër shprehëse, që përmban një mendim të përgjithësuar a një mësim të nxjerrë nga jeta: libër aforizmash.

Të ngjashme:
afarizëm:

afaríz/ëm,-mi m. veprimtari ekonomike afariste: merret me afarizëm.