Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës afganistanas
afganistanas:

afganistánas,-i m. sh. -(it) afgan.

afganistanas:

afganistánas,-e mb. afgan.

Sinonime / Të përafërta:
afgan
Të ngjashme:
afganistanase:

afganistánas,-e, -ja f. sh. -e(t).