Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës afgan
afgan:

afgán,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Afganistanit ose me prejardhje nga Afganistani.

afgan:

afgán,-e mb. që lidhet me afganët a me Afganistanin, i afganëve a i Afganistanit: veshje afgane; qeveria afgane.

Të ngjashme:
azgan:

azgán,-e mb., edhe si em., që ka trup të gjatë, të lidhur e të fuqishëm: djalë azgan; / trim, sypatrembur; i hedhur, i shkathët.

afgane:

afgán,-e, -ja f. sh. -e(t).

afion:

afión,-i m. bised. 1. opium. 2. si mb. shumë i verdhë a i zbehtë: u bë afion (dikush).

afras:

áfras (áfrazi) ndajf. nga afër; afër.