Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës afetarizem
afetarizëm:

afetaríz/ëm,-mi m. libr. afetari.

Sinonime / Të përafërta:
afetari
Të ngjashme:
fetarizëm:

fetaríz/ëm,-mi m. 1. të qenët fetar: fetarizëm i flaktë. 2. diçka (fjalë, objekt, veprim etj.) fetare.

fetarizim:

fetarizím,-i m. veprimi sipas foljeve.

afarizëm:

afaríz/ëm,-mi m. veprimtari ekonomike afariste: merret me afarizëm.