Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës afetari
afetari:

afetarí,-a f. të qenët afetar.

Të ngjashme:
afetar:

afetár,-e mb., edhe si em., që nuk beson në asnjë fe, jofetar; i pafe.

fetari:

fetarí,-a f. të qenët fetar.

abetare:

abetár/e,-ja f. sh. -e(t) libër fillestar për të mësuar shkrim e këndim: abetarja e gjuhës shqipe.

bletari:

bletarí,-a f. degë e bujqësisë, që merret me rritjen e bletëve; mjeshtëria e rritjes së bletëve: merret me bletari.

gazetari:

gazetarí,-a f. veprimtari publicistike e letrare në organet e shtypit e në radio-televizion; mjeshtëria e puna e gazetarit.