Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës afarist
afarist:

afaríst,-i m. sh. -ë(t) sipërmarrës i madh privat në tregti, në ndërtim etj.

afarist:

afaríst,-e mb. që lidhet me afaristët, i afaristëve: shoqatë afariste.

Të ngjashme:
afariste:

afaríst,-e, -ja f. sh. -e(t).

analist:

analíst,-i m. sh. -ë(t) publicist që merret me analizën e ngjarjeve e të situatave politike etj.: sipas mendimit të analistëve…

anarkist:

anarkíst,-i m. sh. -ë(t) ithtar i anarkizmit;

carist:

caríst,-i m. sh. -ë(t) hist. 1. përkrahës a mbështetës i carit ose i carizmit. 2. si mb. që lidhet me carin a me carizmin: regjimi carist.