Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës afërmendsh
afërmendsh:

afërméndsh ndajf. pa dyshim; sigurisht.

Sinonime / Të përafërta:
sigurisht
Të ngjashme:
afërmendësi:

afërmendësí,-a f. libr. të qenët i afërmendshëm.

afërmendshëm:

afërméndsh/ëm (i), -me (e) mb. që kuptohet vetvetiu, që s’ka arsye të dyshohet.

përmendsh:

përméndsh ndajf. 1. duke përdorur kujtesën, me mend; fjalë për fjalë, në mënyrë mekanike: mëson përmendsh; e tha përmendsh. 2. shumë mirë, në majë të gishtave: e di përmendsh.