Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aerostat
aerostat:

aerostát,-i m. sh. -ë(t) av. mjet fluturimi, si rruzull i madh, i mbushur me gaz të lehtë.

Të ngjashme:
reostat:

reostát,-i m. sh. -e(t) elektr. rezistencë që ndryshon forcën e rrymës elektrike: çelësi i reostatit.