Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës aeronautike
aeronautikë:

aeronautík/ë,-a f. av. dija dhe mjeshtëria për fluturimin ajror.

Të ngjashme:
astronautikë:

astronautík/ë,-a f. shkenca për fluturimet në hapësirën kozmike.