Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aeronautikë
aeronautikë:

aeronautík/ë,-a f. av. dija dhe mjeshtëria për fluturimin ajror.

Të ngjashme:
astronautikë:

astronautík/ë,-a f. shkenca për fluturimet në hapësirën kozmike.