Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës aeronaut
aeronaut:

aeronáut,-i m. sh. -ë(t) av. ai që fluturon me aerostat.

Të ngjashme:
astronaut:

astronáut,-i m. sh.-ë(t) specialist në astronautikë; kozmonaut.

arnaut:

arnaút,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., vjet. shqiptar (i quajtur kështu nga turqit).