Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës admirueshëm
admirueshëm:

admirúesh/ëm (i), -me (e) mb. që ngjall admirim, që është për t’u admiruar: sjellje e admirueshme.

Të ngjashme:
adhurueshëm:

adhurúesh/ëm (i), -me (e) mb. që është për t’u adhuruar: sjellje e adhurueshme.